fbpx

Loading

Zij verruilen ons kikkerlandje voor een zonnig oord

Zij verruilen ons kikkerlandje voor een zonnig oord

zonnig oord

Bij sommige mensen blijft het alleen bij dromen, anderen laten het er niet bij zitten en verruilen ons kikkerlandje voor een zonnig oord. Maar hoe bevalt dat leven onder de Franse zon nu eigenlijk? En hoe snel raak je gewend aan de Italiaanse cultuur? Deze Nederlandse stellen weten er alles van en vertellen je er graag over.

Rob en Karen Meijers verruilden ons kikkerlandje voor een Franse chambres d’hôtes 

“Toen dit avontuur op ons pad kwam, zijn we het aangegaan! Veel bedenktijd namen we niet, het leek ons een gaaf avontuur, dat hebben we met beide handen aangegrepen. En eigenlijk is het nog leuker dan verwacht. Vooral de fijne tijd die we hier samen met ons gezin doorbrengen. Maar ook de fijne samenwerking op de werkvloer. Rob en ik zijn nu ook zakenpartners, daar hadden we nooit over nagedacht, maar bevalt heel goed. We kennen elkaar zo goed, daardoor kun je makkelijker over dingen heen stappen of elkaar even het moment gunnen.”

Het leven in een zonnig oord

“We leven hier zoals de Franse doen: ‘s middags eten we warm, we spreken de taal en we doen hier gewoon ons ding. Mijn man speelt vanaf het begin competitietennis, onze meiden gaan hier naar school en spreken zelfs onderling Frans. Eigenlijk doen we bijna alles samen, van koffie drinken in de ochtend, tot lunchen en tussendoor werken in de chambres d’hôtes. Als we mogen kiezen dan blijven we hier!”

zonnig oord

Peter en Karin van Nieuwenhuijzen verruilden ons kikkerlandje voor het Italiaanse leven

“In Italië is het Festa della Donna, oftewel: internationale vrouwendag, een feest voor de vrouwen. Niet alleen ontvangen de meeste vrouwen bosjes, takken of hele planten mimosa, maar het is vooral ook een dag waarop er veel buiten de deur wordt gegeten door vriendinnen en familie. In allerlei restaurants tref je speciale menuutjes aan voor deze feestdag. Ik ga vanavond ook gezellig met mijn dochter naar een fantastisch restaurant. En dat is eigenlijk mijn belangrijkste boodschap als je naar een ander land verhuist: geef je over aan de cultuur, doe zoals de bevolking doet en leg zoveel mogelijk lokale contacten om de cultuur, waarden en gewoonten goed te kunnen begrijpen.”

Elk seizoen heeft z’n charme

“Nu we meer dan een jaar hier zijn en de volledige jaarcyclus hebben doorlopen, hebben we enorm veel geleerd. Elk seizoen heeft zijn charme, elk weertype passende activiteiten in en om het huis en ongeschreven kledingvoorschriften. Italië is en blijft voor ons een groot openluchtmuseum met enorm veel rijke historie, in zowel de grotere steden als de kleinere dorpjes en men is er supertrots op. Wie voornemens heeft te vertrekken naar een zonnig oord kan zich het best voorbereiden door de taal goed te leren en er vooraf in alle seizoenen van het jaar een kijkje te gaan nemen. Het is niet het hele jaar zomer en dat is maar goed ook.”

Dit is een publicatie in samenwerking met Blijtijds.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *