fbpx

Loading

Chris Heijer: ‘Ze had één specifieke wens: ik wil van jullie weg’

Chris Heijer: ‘Ze had één specifieke wens: ik wil van jullie weg’

wens laten uitkomen

Hij was dertien toen hij zijn Stella ontmoette, de vrouw waaraan hij zijn hart verloor. En ondanks dat ze veel te jong afscheid van elkaar moesten nemen, vertelt Chris Heijer met toewijding over het prachtige afscheid dat hij organiseerde samen met Uitvaartverzorging Marius Terol en hoe mooi het is als al je wensen uitkomen.

Pratend over de uitvaart van zijn grote liefde Stella lijkt het even alsof we het moment herbeleven. Daar bij Rozenoord. Op de plek waar ze samen zo graag kwamen. Daar waar ze eten en dansen bij De Indisch Nederlandse Organisatie in Bergen op Zoom. “Mijn vrouw is van afkomst Indo en ik voel me na al die jaren samen eigenlijk net zo. Rozenoord is ons stekkie, daar hadden we een vaste tafel en kwamen we zo graag.”

‘Marius laat je in deze verdrietige periode zijn wie je bent’

Grote wens

Als Chris over zijn tijd samen met Stella bij Rozenoord praat, glinstert er iets in zijn ogen. Praten over Stella doet hij maar wat graag. “We waren al anderhalf jaar bezig met afscheid nemen. Ze had één specifieke wens: ik wil van jullie weg. Iets wat hoort bij de Indische traditie. Toch bleek dit bij een andere uitvaartondernemer niet zo vanzelfsprekend. Sterker nog, het moest vooral volgens hun regels en haar wensen deden er niet zo toe. Daar had ik geen fijn gevoel bij. In het leven is alles al bepaald en dit is juist iets wat je in eigen handen wil houden.”

Koffietafel

Ben je gedurende het leven verzekerd bij een uitvaartonderneming, dan lijkt het vanzelfsprekend dat je daar een begrafenis organiseert. Maar Chris komt erachter dat het tegendeel blijkt. “Stiekem keek ik op tegen de uitvaart. Stella werd er niet blij van en het plaatje klopte niet. Het liefst deden we alles bij Rozenoord, maar dat werd beperkt tot de koffietafel.” Totdat de familie per toeval Marius Terol tegen het lijf liep. Daar bij hun vertrouwde Rozenoord.

‘Ze glimlachte nog een keer… Het was een triest moment, maar toch zo fijn’

Chris: “Dennis, mijn oudste zoon, kende Marius van vroeger. Die twee hadden de grootste lol. Praatjes van vroeger namen de overhand. En even later bleek dat Marius een eigen uitvaartonderneming runt. Wij vertelden hem onze wensen en ineens leek alles mogelijk. Een complete uitvaart bij Rozenoord, Stella die weggaat van ons, afscheid nemen bij de Oesterdam. En al het eerder gespaarde geld bij de andere uitvaartorganisatie kon zo omgezet worden naar Uitvaartverzorging Marius Terol. Niet wetende dat dit de sterfdag van Stella zou zijn, ben ik naar huis gegaan om haar te vertellen dat we alles bij Rozenoord gingen doen. Ze glimlachte nog een keer… Het was een triest moment, maar toch zo fijn.”

In een roes

Op de dag van de uitvaart, haalt Marius de familie thuis op om nog een keer langs hun geliefde plekje te rijden. Chris: “Wij zaten altijd op de Oesterdam. Voelde ik me niet prettig, dan ging ik daarheen. En dat wist Stella. Onze laatste foto’s samen zijn daar genomen. Ik kan het niet anders wensen.” Als Chris eraan terugdenkt dat dit in een eerder stadium niet mogelijk leek, kan hij nog steeds, jaren later, fel reageren. Chris: “Op zo’n moment leef je in een roes, op die momenten kunnen ze je alles wijsmaken, alles met je doen. Het is wonderbaarlijk dat dankzij hem alles is gelukt. Marius laat je in deze verdrietige periode zijn wie je bent.”

Dit is een productie in samenwerking met Marius Terol, fotocredits: Lion de Noier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *