fbpx

Loading

De Efteling laat mensen stralen tijdens ‘Wij als ambassadeur’

De Efteling laat mensen stralen tijdens ‘Wij als ambassadeur’

efteling

“De sprankeling in hun ogen, daar doe je het voor”

De Efteling is een plek om met elkaar een bijzondere tijd te beleven. Een plek waar mensen hun zorgen even vergeten. Maar helaas kan niet iedereen zich dit dagje uit zomaar veroorloven. Speciaal voor deze mensen organiseert de Efteling het evenement ‘Wij als ambassadeur’. Een evenement waarbij zo’n 150 collega’s zich belangeloos inzetten als ambassadeur van het park voor mensen die niet zomaar naar de Efteling kunnen komen. We geven je graag een indruk van deze onvergetelijke dag!

Zo’n 750 genodigden staan te popelen voor een compleet verzorgde dag in de Efteling. Een dag die hen in het zonnetje laat staan. Een dag waarop ze even geen zorgen hebben om een ziekte, geldproblemen of de drukte van alledag. Vandaag staat in teken van hen! Sandra Lavrijsen (33) werkt al elf jaar op de theater- en evenementenafdeling van de Efteling en draagt er vrijwillig een steentje aan bij. Sandra: “Dit zijn allemaal mensen die je écht een speciale dag gunt. En de sprankeling in hun ogen, daar doe je het voor.”

‘Met dit initiatief kun je als medewerker van de Efteling zo goed zijn voor een ander, zonder dat er belangen bij gemoeid zijn. Dat is wat elkaar verbindt’

Verrassing

Bij de entree van de Efteling wacht Sandra samen met haar collega’s de gasten op. Een gezin met drie pleegkinderen komt op haar afgelopen, met deze gasten gaat zij op avontuur. Sandra: “Op het theaterplein worden we verwacht en daar krijgen we een goodiebag. Verrast maken we het tasje samen open. Er verschijnen vip-tickets om de wachtrijen te omzeilen, iets lekkers en een kaart waarop we alle foto’s gratis mogen uploaden.” Tijd om het park in te gaan, slechts een paar uurtjes, want om half zes staat hen de volgende verrassing te wachten bij het Carrouselpaleis. “Op het plein worden we welkom geheten door een lakei en een prins. Ieder van ons krijgt een betoverd lampje, dat we straks goed kunnen gebruiken als de avond valt.”

Onvergetelijke avond

Over een rode loper wandelen ze het Carrouselpaleis binnen. Daar waar het gezin mag aanschuiven voor het diner, aan een speciaal gereserveerde tafel. “Dit is zelfs als medewerker van de Efteling speciaal om mee te mogen maken. Er is alles op alles gezet om de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen: er klinkt muziek, kinderen mogen in de carrousel, kunnen er geschminkt worden, Hans & Grietje komen aan tafel, met Roodkapje mogen we op de foto. En er staat een verrukkelijk buffet voor ons klaar. Met pannenkoeken, salades, poké bowls, hamburgers, voor ieder wat wils.”

Betoverend

Het sprookje wordt nóg betoverender als de gasten na het diner een exclusief parkbezoek staat te wachten “In het donker vallen onze hoedjes met kleine lampjes goed op. We lopen richting de Droomvlucht waar we worden opgewacht door spelers van de Raveleijn parkshow, om op de foto te gaan. Even later gaan we richting de Vogel Rok, waar blijkt dat onze jongste gast net een centimeter te klein is. Maar niet getreurd, vanavond draait alles om de gasten en dus staat haar een nieuwe verrassing te wachten. Samen met een medewerker mag zij de beugels van de mensen controleren en op het knopje drukken om de achtbaan te laten starten. Op zo’n moment besef je pas echt dat je een kind van vijf jaar een herinnering voor het leven geeft.”

Sandra kan nog uren praten over dit bijzondere evenement waarbij zij als medewerker van de Efteling betrokken is: “Tijdens ‘Wij als ambassadeur’ loopt iedereen er rond met een verhaal. Je gunt het deze mensen om zo’n avond te beleven. Even hun gedachten verzetten. Als je er een nachtje over slaapt, dan besef je pas echt hoe bijzonder deze dag is.”

Dit is een publicatie in samenwerking met De Efteling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *