fbpx

Loading

Een bruisend voorstelrondje: dit is Natascha

Een bruisend voorstelrondje: dit is Natascha

Om toch nog iets meer achtergrond te geven bij ons tekstbureau, ontstond daar ineens een bruisend voorstelrondje. Wij beseffen namelijk maar al te goed dat onze naam Het Champagne Atelier niet écht dekt wat wij doen. Gelukkig maakt onze slogan dat allemaal goed: wij verkopen geen champagne, wel verhalen die een toost waard zijn! Wij als verhalenmakers stellen ons graag aan je voor. Rosanne trapte af en is nu compagnon Natascha aan de beurt.

Vertel! Wie ben je?

“Hallo, ik ben Natascha dus! Ik ben 30 jaar oud, samenwonend in Bergen op Zoom en dol op schrijven. Samen met Rosanne run ik sinds maart tekstbureau Het Champagne Atelier. Met een rugzak vol werkervaring heb ik het gevoel dat al het leuke in ons bureau samenkomt: het ondernemen, verhalen schrijven, workshops geven, klanten blij maken én elkaar versterken. Die fijne lijn trek ik in mijn dagelijks leven door met mijn vriend, vele vrienden en familie. Of dat nu is in de kroeg, op reis, tijdens het sporten of gewoon aan de keukentafel. Het zijn allemaal favoriete momentjes!”

Hoe ben jij zo in het ‘tekstwereldje’ beland?

“Sla ik een poëzie van vroeger open, dan staat daar steevast bij de vraag ‘Wat wil jij later worden?’ het magische woord: schrijver. Dat wist ik al op de basisschool. De opleiding Journalistiek lijkt een logisch vervolg op mijn middelbare school carrière. Toch kies ik voor een andere weg en volg ik de studie Communicatie & Media. Daar volg ik ijverig alle vakken waar schrijven in terugkomt en zo kom ik uiteindelijk toch op een redactie van beautymagazines terecht…”

Was dat voor jou een droom die uitkwam?

“Ja! En eenmaal daar blijkt het nog leuker dan verwacht. In die tijd droomde ik van een stage bij LINDA, een écht bekend magazine. Diep van binnen was een ‘kleine’ beautyredactie een teleurstelling, totdat ik er daadwerkelijk werkte. Opeens gingen er allerlei deuren voor me open. Wat begon met het werk als stagiaire, veranderde binnen no time in een functie voor twee dagen per week als bureauredacteur. En zo kon ik naast mijn studie al heel wat ervaring opdoen. Een paar jaar later mag ik zelfs het label hoofdredacteur achter mijn naam plakken, dan ben je wel even trots!

En toen was daar Het Champagne Atelier?

“Hoewel ik mijn droombaan gevonden lijk te hebben, verhuis ik voor de liefde terug naar Bergen op Zoom. Geen verkeerde keus overigens, want diezelfde liefde heb ik nog steeds aan mijn zijde. Echter duurt het vinden van een net zo’n leuke baan iets langer… Na een uitstapje als docent Nederlands mis ik het schrijven en ben ik opnieuw in verschillende tekstfuncties gerold. Zo komt ook Rosanne op mijn pad. We kennen elkaar van het ‘tekstwereldje’ in Bergen op Zoom en zijn maar wat geïnteresseerd in elkaars werk. Ik werkte voor een journalistiek platform en Rosanne al langer voor zichzelf. We spraken elkaar over haar business, die op dat moment enorm groeide. Haar enthousiasme werkte enorm aanstekelijk. Een eigen bureau runnen, klanten blij maken, zelf de koers bepalen; onze ideeën zijn eindeloos. Dus toen Rosanne me vroeg om samen een tekstbureau te starten, zei ik volmondig: JA!”

Was het niet eng om je vastigheid aan de kant te gooien en zomaar in deze trein te stappen?

“Ik heb er geen moment over getwijfeld! Dit past perfect bij mij. Ik durf zelfs te zeggen dat dit de leukste baan is die ik tot nu toe heb gehad. Rosanne en ik halen het beste in elkaar naar boven. Ik merk dat het ondernemerschap me goed past. Elke dag doormaak ik weer een mooie groei en eindelijk heb ik rust gevonden in het vinden van een baan die écht bij me past.”

Wat vind je zo leuk aan het schrijven van teksten?

“Je kunt er zoveel in kwijt en werkelijk iedereen heeft een verhaal. Het is mijn passie om deze verhalen op te schrijven. Op zo’n manier dat mensen zichzelf of een ander in het verhaal herkennen. Als ik dan als reactie krijg: ‘dit verhaal is precies wat ik wil overbrengen’. Dan ben ik trots en loop ik aan het einde van de dag met een brede lach op mijn gezicht naar huis toe.”

Wat is het leukste dat je binnen je vakgebied hebt mogen doen?

“Dat is een hoop! Maar écht blij word ik van de vele inspirerende mensen die ik voor het maken van verhalen spreek. Zo sprak ik Eefke over haar auto-ongeluk: één klap veranderde haar hele leven. Een heftig verhaal. Ik ben de eerste waaraan ze haar verhaal zo openhartig vertelt en dan is het best spannend om dat te verwoorden. Achteraf is ze me heel dankbaar en dat maakt ons vak als schrijver enorm waardevol. Als ik zie met hoeveel enthousiasme we onze ervaring binnen dit vakgebied nu delen in onze schrijfworkshops, dan ben ik stiekem best wel trots!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *