Als klein meisje is Judith Joldersma al spelend te vinden op de camping van haar ouders in het noorden van het land. Terwijl haar ouders de camping runnen, geniet Judith hier samen met haar drie zussen van een onbezorgde jeugd: met vriendinnen plonzen in het zwembad en spelen in de speeltuin. Haar ouders kopen in 1988 recreatiecentrum Hazeduinen. In die tijd werkt Judith gedurende de zomers ook op het park, maar uiteindelijk volgt ze een ander carrièrepad. Totdat het rond haar veertigste toch weer begint te kriebelen…
We zien een trotse eigenaresse van recreatiecentrum Hazeduin voor ons. Welk pad heb jij bewandeld om te komen waar je nu staat?
“Toen mijn ouders het park kochten, verhuisde ik met mijn ouders mee naar Breda en brachten we de zomers door in het park. Voor mijn ouders is het recreatiepark hun kindje; ze doen er alles aan om het te laten slagen. Met plezier, want klagen over ouder worden, dat hoor je ze nooit doen. Ook is het voor hen helemaal niet vanzelfsprekend dat één van de zussen het bedrijf overneemt, sterker nog: mijn ouders willen liever dat wij ons eigen pad volgen. Dat doen we dan ook… Eén zus met haar accountantsbureau, de ander met een winkel in kantoorartikelen en een drukkerij, en de laatste als wandelcoach. Ik besluit om als opleidingscoördinator en later als HR-adviseur bij verschillende grote bedrijven te gaan werken. Dat was een hele lange tijd leuk, totdat het werken in het recreatiepark toch weer begint te kriebelen. Als ik letterlijk toe ben aan een nieuw avontuur, hak ik de knoop door: ik ga het recreatiepark overnemen! Uiteraard in goed overleg met mijn ouders.”
Knap dat je dit avontuur alleen aangaat. Wat heeft dit je tot nu toe gebracht?
“De diversiteit van het werk geeft me enorm veel energie! Geen dag is hier hetzelfde. Natuurlijk komt er veel administratief werk bij kijken en dat is echt niet altijd leuk. Maar doordat ik hier met veel mensen contact heb en met een leuk team samenwerk, is het nooit saai en nooit hetzelfde. Ik ben met regelmaat in de buitenlucht op het terrein bezig en uiteraard met de toekomst van het recreatiepark. Hoe gaan we ons verder ontwikkelen? Ik zit vol met nieuwe plannen en we zijn druk bezig met het verfraaien van het terrein. Het is zo leuk dat ik hier de vrijheid heb en dat je ook daadwerkelijk iets ziet ontstaan. Dat is heel mooi om van dichtbij mee te maken.”
In al die jaren heb je een hoop zien veranderen. Hoe is het leven op het recreatiepark nu in tegenstelling tot de jaren ‘80 en ‘90?
“Toen mijn ouders begonnen kwamen er vooral veel Rotterdammers en Hagenezen naar de toen nog camping toe. Even later zijn ze zich meer gaan richten op de verkoop en verhuur van plekken. Bijvoorbeeld voor mensen die ‘s zomers bij ons op de camping verblijven en overwinteren in Spanje. We zijn ons ook meer gaan richten op de zakelijke markt. Zoals voor mensen uit het noorden van het land die voor een aantal maanden aan een project in Antwerpen werken. Verder ontvangen we hier veel buitenlandse gasten. Zij verblijven hier en het contact loopt via de bedrijven, wat erg goed werkt. Maar mijn allerbelangrijkste doelgroep blijft de recreant, oftewel: de toerist. Met de bouw van verschillende chalets en appartementen kan ik ze hier een mooi verblijf aanbieden en daar komen in de toekomst nog mooie plekken en kampeerfaciliteiten bij.”
Je runt een prachtig recreatiepark aan de Brabantse wal van 10 hectare grond. Wat maakt deze plek in jouw ogen zo uniek?
“Voor veel mensen, zelfs uit deze omgeving, is deze ligging nog onbekend terrein. Terwijl het grensoverschrijdende gebied rondom het recreatiepark zo uniek is: met maar liefst 6000 hectare bos en heide om te wandelen, fietsen en paardrijden. Wij volgen met regelmaat cursussen bij een kenniscentrum hier verderop om het gebied beter te leren kennen en die informatie geven wij weer door aan onze gasten. We vertellen ze meer over dit bijzondere stukje van de Brabantse Wal en dat enthousiasme werkt aanstekelijk.”
Dit is een productie in samenwerking met VVV Brabantse Wal